Onze Partners

QUAERO ET TEGO

We maken deel uit van verschillende gemeenschappen:

  • De Inlichtingengemeenschap, zowel nationaal met de Staatsveiligheid en OCAD, als internationaal met buitenlandse inlichtingendiensten.
  • De veiligheidsgemeenschap met de federale politie, de douane, het CCB, het crisiscentrum, ….
  • De cybergemeenschap, zowel nationaal met het CCB als internationaal met de EU Cyber Commanders.
  • Internationale organisaties, met als belangrijkste de Europese Unie en de NAVO.

Als dienst met een voornamelijk externe focus onderhouden we nauwe relaties met de FOD Buitenlandse Zaken, in het bijzonder met betrekking tot de toeschrijving van cyberaanvallen.

Als Belgische inlichtingendienst is onze belangrijkste partner de Veiligheid van de Staat, met wie we gezamenlijke platformen hebben ontwikkeld om terrorisme en extremisme doeltreffender te bestrijden. We hebben ook regelmatig contact met OCAD (het Coördinatieorgaan voor Dreigingsanalyse) en CCN (het Nationaal Crisiscentrum).

Het CCB coördineert de uitvoering van de nationale cyberveiligheidsstrategie met de ADIV en het Cyber Command in het bijzonder. We bieden technische ondersteuning aan het CCB wanneer het reageert op incidenten. We bieden expertise op het gebied van malwareanalyse en diepgaande analyses van de cyberdreiging van statelijke actoren.

Aan de defensiekant hebben we een speciale relatie met de Koninklijke Militaire School (KMS), waarmee we een aantal cyberdefensieonderzoeksprojecten ontwikkelen, met name op het gebied van kwantumfysica en artificiële intelligentie.